<  >
Mullum Creek

project features

  • New residence in bush setting
  • Terraced house built into the hill
  • Built structure merges with bush environment
  • Panoramic views from every habitable room
  • Direct access into bushland
  • Interior 3D illustration
    Interior 3D illustration
  • Elevation 3D illustration
    Elevation 3D illustration

We’re working with a family who purchased a lot in Mullum Creek eco development. Our cost efficient 7.5 star eco friendly design solution pushes the envelope with innovative sustainable materials, like rammed earth and recycled concrete, and is firmly rooted in sustainable design principles.

This home is in tune with the Mullum landscape while bringing the family closer to nature. Bushland sightlines are maximised, while solar access will keep the home cool in summer and warm in winter, and bathed in natural light year-round. With rooms arranged around a striking central courtyard, cross ventilation draws fresh air and natural breezes through the home, while the home itself ‘meanders’ down the natural contours, defining different spatial experiences and a contemporary undulating roof scape.

Because Mullum Creek is also about community, we’re creating a neighbourly home that respects and engages its street frontage, and provides seamless access to the natural reserves and creek. But we’re also sensitive to privacy for the family. While the family can entertain on the generous sun-drenched deck off the open-plan living and dining rooms, they can also seek shade and privacy in their leafy internal courtyard.